Przekąski z łososiem i pastą z parmezanu

Kolejna propozycja na karnawałowe przyjęcie  - mini krakersy z pastą z parmezanu, udekorowane łososiem, bardzo drobno pokrojoną papryczką, kaparami, oliwkami, świeżym ogórkiem, posypane grubo mielonym pieprzem, można skropic cytryną. Smaczego :)

Pasta z parmezanem:
  • 250 dkg twarogu półtłustego
  • 50 gram utartego drobno parmezanu
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 2  zmiażdżone ząbki czosnku
  • sól, pieprz
Przygotowujemy:  miksujemy wszystkie składniki

Dekorujemy dodatkami skomponowanymi  kolorystycznie: zielona papryczka, oliwki,kapary, ogórek  i przede wszystkim łosoś.











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wydruk

Print Friendly and PDF

Kraków - blog kulinarny