Fooding blogerów małopolsko-śląskich - żółta kolorystyka jedzenia i potraw

Fooding - grupa ludzi znajomych i nieznajomych  spotyka się w jednym miejscu, jedni gotują, jedni już upiekli, ale wszyscy są spragnieni nowych wrażeń, emocji i smaków. Dodatkowo wszyscy głodni. Wbrew pozorom o tej porze roku, to nie takie proste znaleźć żółte warzywa i owoce. Dzięki uprzejmości i gościnności Uli i Jacka mieliliśmy okazję pobiesiadować w ich ogrodzie na wzgórzu krzeszowickim, w miejscu otulonym zielenią. W towarzystwie blogerów zawsze jest nie tylko sympatycznie, ale też interesująco, jest to doskonała okazja poznać osoby dotychczas znane tylko z internetu, jak i porozmawiać, pośmiać się przy lampce wina. Przyjemnie spędzony czas.


Co znalazło się na stole:
  • młode ziemniaczki z grilla 
  • chleb czosnkowy  i boczek z grilla
  • zupa cebulowo-kukurydziana
  • szaszłyki z kurczaka, pieczarek, cukinii, papryk o smaku curry z grillowanym ananasem
  • roladki z grillowanych bakłażanów nadziewanych  żółtą fasolką szparagową, suszonym pomidorem i szynką wędzoną i parmezanem
  • "boski Thai" - czyli curry - kurczak z zielonym groszkiem i marchewką ze smażonym ryżem
  • deser migdałowo-budyniowo-bananowo-ciasteczkowy
  • lemoniady cytrynowe, pomarańczowe i z kwiatów czarnego bzu
  • zapiekanka ryżowa z kurczakiem i strączkami słodkiego groszku
  • ciasto makowe z galaretką
  • smoothie z ananasa, mango i bananów

Było smacznie i wesoło. Po dominacji koloru żółtego za miesiąc będzie królować  kolor RÓŻOWY  :)


























2 komentarze:

  1. wspaniała impreza :) smacznie, kolorowo i sympatycznie :) zazdroszczę ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. pyszny fooding i w doborowym towarzystwie :)

    OdpowiedzUsuń

Wydruk

Print Friendly and PDF

Kraków - blog kulinarny