Wegetariańskie


Kawior z bakłażana i czarnych oliwek - pasta do kanapek
Warzywa w sosie curry
Gulasz z zielonych warzyw
Mini tarta z pieczarkami z sosem grzybowym
Przekąski z ciasta francuskiego z serami i cukinią
Ciasto francuskie z grzybami
Grillowany camembert z bakaliami
Grillowane warzywa, szparagi z krewetkami
Papryki nadziewane fetą
Gulasz z cieciorki i papryki na brokułach
Papryka nadziewana kuskusem, z fasolką szparagową
Gulasz z zielonych warzyw
Pizza z pomidorami, serem feta i oliwkami - Nowy Jork
Łosoś w czarnym sezamie, z marchewką przyprawioną imbirem i cynamonem, cukinią i ryżem kokosowo - imbirowym
Grillowany łosoś na puree z brokułów z sosem z suszonych czerwonych pomidorów
Papryka faszerowana
Bakłażan i cukinia z fetą i mozzarellą
Tost z jajkiem po benedyktyńsku, szpinakiem i kurkami
Baba ghanoush z sosem sezamowym
Marynowane grillowane bakłażany
Curry wegetariańskie z fasolką
Ravioli z fetą, szpinakiem w sosie pesto
Tortellini z dynią, orzechami i serem pleśniowym
Papryczki nadziewane fetą, parmezanem i cukinią
Gołąbki wegetariańskie
Gratin z ziemniakami i cukinią
Makaron z podgrzybkami
Makaron z tuńczykiem i cukinią
Tarta z grzybami, kaszą i kapustą
Tarta bakłażanowa z serem feta
Tarta serowo - szpinakowa
Tarta z dyni z kawałkami ziemniaków i lekką sałatką
Pizza z bakłażanami, kaparami, serem Camembert
Pizza z serami
Cukinie faszerowane
Sałatka warstwowa z buraków, śledzi i ziemniaków
Pasztet z kaszy
Zapiekane bakłażany faszerowane kuskusem
Knedle ze śliwkami
Pierogi z mięsem lub owocami
Placuszki kukurydziane z tymiankiem podane z kozim serem
Pieczony łosoś lub dorsz podany na przepysznym sosie ogórkowym
Spaghetti po grecku
Krewetki królewskie w sosie tajskim

2 komentarze:

  1. Witam, mają Państwo bardzo ciekawe przepisy.. Aczkolwiek bardzo proszę o zmianę w kategorii wegetariańskie - ryby i owoce morza to też mięso.

    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. popieram. krewetki i ryby nie są jedzeniem wegetariańskim.

      Usuń

Wydruk

Print Friendly and PDF

Kraków - blog kulinarny